Pages

20 Haziran 2015 Cumartesi

Bir dünya harikası "AGARİO"

Merhaba arkadaşlar,bugün sizi bir bilgisayar oyunu olan Agario ile tanıştıracağım.Uykunuzda bile sizin peşinizi bırakmayacak kadar saran bir oyun.Uyumaya çalışırken aklımda sadece birbirini yemeye çalışan 2 yuvarlak cisim dakikalarca oradan oraya dolanıyor.Neyse gelelim oyun nasıl oynanır.



Oyunun başlangıcında Nick yazan yere istediğiniz bir isimi yazıyorsunuz.Yan tarafta bulunan "FFA" yazan yere tıklayıp oyunu takımla mı yoksa kişisel mi oynamak istediğinizi seçip "Play" butonuna tıklıyorsunuz.Farenizi hareket ettirerek topunuzu istediğiniz yere götürebiliyorsunuz.






















İlk başta küçük bir yuvarlak olarak başlıyorsunuz ve büyümek için renkli küçük topçukları yiyorsunuz.Sağ üst köşede bulunan "Lider tahtasında" en büyük 10 topun adı yazıyor.Top diyorum çünkü bende ne diyeceğimi bimiyorum.Bir adı yok bu yuvarlak topların.



Space tuşuna basarak topunuzu ikiye ayırıyorsunuz.Bunu herhangi bir olay için kullanabilirsiniz.Büyük bir toptan kaçmak için,birine yardım etmek için veya birini yemek için.Yukarıdaki fotoğraf da ölmeden önceki son anlarımdı.Oyunda öldüğünüz zaman renginiz de değişiyor.Bu yüzden bazı fotoğaflarda rengim farklı.Hepsi sizin için...

























Klavyeninizin "W" tuşuna basarak da kendinizden küçük parçalar atabiliyorsunuz.Bu hem birine yardım etmek için,hemde kaçarken daha hızlı gidebilmek için avantaj sağlıyor.Bu oyunda topunuz büyüdükçe hızınız azalıyor.


Ve gelelim şu yeşil tırtıklı topçuklara.Bu topçukların içine girebiliyorsunuz.Ve büyük toplar tarafından yenemiyorsunuz tırtıklıların içindeyken.Ama ne zaman siz büyüdünüz ve bu tırtıklı toplardan daha büyük bir hale geldiniz,o zaman bu topların içine girmeye yada yemeye çalışırsanız elli bin tane küçük top haline geliyorsunuz ki bu da herkesin size saldırması anlamına geliyor.Aşağıda ben ve benim küçük topçuklarımla olan son anlarım...


Veee son olarak ben ilk 10'dayken.Az önce topçuklarımla birlikteyken ölmedim ve bir tanesine bile zarar vermeden birleştiğimde ilk 10'a girdiğimi fark ettim.Hayatımın en mutlu anlarından o "ŞOK" görüntüler :D

Umarım beğenmişsinizdir.Umarım benim kadar bağımlı olup rüyanızda bile bu Agario adlı oyunu görmezsiniz.İyi günler :)

9 Haziran 2015 Salı

Japon Tırnak Süsleme Sanatı Ve Animeli Ojeler




















Japonların değişik ve ilginç sanatlarından biri olan tırnak süsleme sanatı Japonya dışındaki ülkelerde de oldukça popüler.

3 boyutlu şekilli tırnak dokusu yeni sürülmüş ojenin üstüne geçirilip beklenmeye başlanıyor.Ve bu doku sayesinde oje şekil alıyor.3 boyutlu tırnaklar kışları Japonya'da oldukça popüler görünüyor.Gerçekten sade ve tatlı bir görüntüsü var.







































Ve değişik bazı tırnak süslemeleri:

























































































İşte geldik benim en sevdiğim kısıma.Animeli oje ve tırnak posterleri

Naruto,Sakura ve Kakashi



















Hasır şapka tayfası



















Usagi Tsukino ve Chibi Usa



















Hatsune Miku veKagamine Len/Ren -Pırasayı unutmayalım :D-



















Totoro



















Kaneki Ken,Suzuya Juuzou,Touka-chan,Rize ve Tsukiyama Shuu kardeş



















Göz attığınız için teşekkürler.İyi günler :)

7 Haziran 2015 Pazar

AMV NEDİR?

Açılımı Anime Music Video olan,fanlar tarafından anime serilerinden sahneleri kısım kısım alıp birleştirip arkayada bir fon müziği konularak oluşturulan videolara denir.Tabi Amvleri animeye başlamadan önce -yada daha bitirmeden- izlerseniz spoiler yiyebilirsiniz.

Spoiler:Bir eserin konusu veya detayları hakkında önemli bir bilgiyi o eseri okumadan,izlemeden veya dinlemeden önce öğrenmeye denir.Bu,kişinin o eserden alacağı tadı azaltabilir.O yüzden yememeye dikkat edin :P

Bu videolar için yapılmış özel programlar da var(mış).Ben de dinliyorum ve farkettim ki genelde fon müziği çoğunlukla Hero-Skillet oluyor.Aşağıda 2 tane güzel animenin Amv'si var.Üzgünüm pek uzun bir yazı olmadı.İyi seyirler.

*Uyarı:Spoiler yiyebilirsiniz :D




6 Haziran 2015 Cumartesi

Japon kızların yeni trendi:Yaeba













Japon kızlarının yeni modası anime karakterlerinin sivri dişleri.Köpek dişlerini sivrilterek öne doğru çıkartmak için diş doktorlarının kapısına sıra olan yüzlerce Japon kız,yeni dişlerinden gayet memnun duruyor.Tabi ki bizler hala Japonların bu değişik moda anlayışına alışamadık.Ve Japon gençleri yaebalı kızları sevimli bulmaya başlayınca,çoğu Japon kız bu moda akımına dahil olmuş görünüyor.
Aşağıda Yaeba modasına birkaç örnek;


































5 Haziran 2015 Cuma

Japon Sokak Modası #1

Japonya teknolojide olduğu gibi modada da dünyaya yol gösteren ülkelerden birisi.Japonlar'ın çok ilginç ve değişik tarzları gerçekten gözleri üstlerine çekmeye yetiyor.Bugün size "Decora"yı anlatacağım.






















Ben bu tarzı ilk gördüğümde ön yargıyla yaklaşmıştım."Ne kadar zevksiz insanlar,nasıl giyiniyorlar böyle" gibisinden bir şey söylemiştim.Sonradan fark ettim ki aslında bu o kadar da kötü olmayabilir.Önce bu tarzı araştırdım,sonra da bunun hakkında bir yazı yazmaya karar verdim.

























Decora bir Japon sokak modası tarzıdır.Dekore etmek anlamına gelen "Decorate"ın kısaltılmış halidir.Yani kendi kendini dekore etmeye deniyor.Bu tarzda giyime aksesuar,oyuncak veya herhangi bir tabaka dahil edilir.Decora'nın temel teması:Makyajla mümkün olduğunca küçük bir çocuğa benzemektir.Ve decora tarzı diğer kalıplaşmış tarzların kurallarını yıkmak amacıyla ortaya çıkmıştır.Decora'da istediğin her şeyi giymek serbesttir.İşte bu yönüyle Japonlar bizden adım adım ilerdeler.Japonya'da bu insanlara kınayan gözle bakan insanların olmadığı gibi,insanlar istediği her şeyi rahatlık içinde giyebiliyorlar.Decora tarzına birkaç örnek;






























































































Aşağıda Decora tarzı hakkında bir video bulunuyor.Gerçekten tatlı insanlar ya.Çok hoş :3


4 Haziran 2015 Perşembe

Anime Öneri:Another

Tür: Gizem/Korku/Okul/Gerilim
Bölüm sayısı: 12
Yapım Yılı:2002
Puanı:8,7 (10 üzerinden)
















Konusu:Bir ortaokulun 3-3 sınıfındaki Misaki Mei, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla çok iyi anlaşılır.Güzelliğiyle,zekasıyla ve kişiliğiyle okulun en popüler kızıdır.Fakat Misaki mezun olamadan hemen önce bir kazada ölür.Bunun üzerine arkadaşları ve öğretmenler sanki Misaki yaşıyormuş gibi davranmaya başlamışlardır.Hatta mezuniyet sırasında onun içinde kutlama yapıp,mezuniyet fotoğrafında onun için yer bile ayırmışlardır.Bu olaydan 26 yıl sonra Sakakibara Kouchi adlı esas oğlanımız bu okula transfer olur.Ve 3-3 sınıfına düşer.Bu sınıfta Misaki Mei adlı bir gözü bantlı gizemli bir kız bulunmaktadır.Sınıftaki öğrenciler bu kız hiç yokmuş gibi davranıyorlardır.Kouchi,Misaki'nin yanına gidip onunla konuşmaya çalıştığında Misaki bu sınıftaki öğrencilerin ölüme çok yakın olduğunu,yakında herşeyi öğreneceğini söyleyip yanından uzaklaşır.

Sakakibara Kouchi




 








Misaki Mei


















Bana kalırsa gayet hoş bir anime.Çizimlerinden başlangıç şarkısına kadar güzel bir seri.Ama sonu biraz açık bırakılmış.Umarım 2. sezon gelir.İzlediğim ilk korku animesiydi.Ve cidden insan merak ediyor sonunu.Açtığım gibi bitirdim bu animeyi.İzlemenizi koskocaman tavsiye ederim.Kendinize iyi bakın :))

3 Haziran 2015 Çarşamba

Cosplay hakkında #1

 Merhaba arkadaşlar ,bugün biraz cosplayden bahsedeceğim.Öncelikle cosplay nedir onu açıklayalım.
Cosplay:"Costume" ve "play" kelimesinin birleşiminden oluşmuş bir kelimedir. "Kostümlü oyun" olarak çevrilebilir.Çeşitli aksesuarlar kullanarak Anime,Manga,kitap,film ve oyun karakterlerinin taklit edildiği kostüm ve performans sanatıdır.Cosplay yapan kişilere de Cosplayer denir.Cosplay'i hobi olarak da yapanlar olmasına karşın bunu meslek haline getirmiş insanlarda vardır.

 Cosplay festivalleri dünyanın her yerinde yaygınlaşmaktadır.Cosplay festivallerinde değişik kostümlerle festivale gelen insanlar tek çatı altında toplanırlar.Çeşitli aktiviteler de bu festivallerde baş gösterir.Fotoğraf/video çekimleri,dans gösterileri,yarışmalar,oyunlar,konferanslar örnek olarak gösterilebilir.Bazı cosplayler;

One piece-Nami
















Sword art online-Asuna

























Uta-Tokyo Ghoul

























Hinata-Naruto














Jack Sparrow-Karayip Korsanları


















Emily-Death Bride 






















Katarina-League Of Legends (Melodi Kızılgün tarafından yapılmıştır)

2 Haziran 2015 Salı

Vocaloid nedir

Merhaba,bugün size Vocaloid nedir?Hatsune miku kimdir?İnsanlar bilgisayar yapımı bu 3 boyutlu karakterlerin neden bu kadar hayranı? Bundan bahsedeceğim.Öncelikle;

Vocaloid:Yamaha'nın piyasaya çıkardığı sanal şarkıcı yazılımının adı vocaloid'dir.Bestelenen melodiler ve şarkı sözlerini sen programa kaydediyorsun ,bu program seslendiriyor.Bu sesler için de bir vücut tasarlanıyor ve bunların başında Hatsune Miku geliyor.



Hatsune Miku:Vocaloidler arasında en ünlü ve popüler olan vocaloid Hatsune Miku.31 Ağustos 2007 tarihinde yaratılmıştır - sanal olarak- Kendisi vocaloidler arasında pırasa olarak bilinir.Evet yanlış duymadınız."Pırasa" Hatta Hatsune Miku ve pırasa o kadar özleşmiştir ki onun için ışıklı pırasalar tasarlanmıştır.Konserlerinde fanları tarafından bu pırasalar sallanarak objektif görüntüler oluşturulur.Hatsune Miku ilk konserine hologram olarak çıkmıştır.

Hatsune Miku



Rin ve Len Kagamine:İkiz olan bu vocaloidler Hatsune Miku kadar olmasada oldukça popülerdirler.27 Aralık 2007 tarihinde tasarlanmışlardır.Rin kız Len ise erkektir.Rin'in en çok sevdiği şeylerden biri portakaldır.Birçok fanart resminde Rin portakallarla birlikte çizilmiştir.Len ise muzu çok sever.Kagamine Len ve Hatsune Miku herkes tarafından shipleniyor.

Rin ve Len Kagamine


SeeU: Kore fanlarını sevindirecek bir vocaloid.Koreli bir vocaloid ve korece söylüyor.Fazla popüler olmasada kore fanları tarafından çok seviliyor.2011 yılında tasarlanmış bir vocaloid.Kedi kulakları da kendisine ayrı bir hava katıyor.

SeeU


Meiko:Bu vocaloid 11 Nisan 2008 yılında piyasaya çıkmıştır.Vocaloidler arasındaki en havalı vocaloid olarak görünür.Kahverengi saçları ve kahverengi gözleriyle sıradan bir insana benzeyen özellikler barındırıyor.

Meiko:


Kaito:Japon kızların gözdesi,erkek bir vocaloid olan Kaito 2008 yılında piyasaya sürülmüştür.Mavi saçları,mavi gözleri ve sonu görünmeyen atkısıyla ünlüdür.Gayet tatlı bir vocaloid.En fazla kız vocaloid olduğu için gerçekten aralarında dikkat çekiyor.

Kaito:


Gakupo:Yine erkek bir vocaloid'dir. Temmuz 2008 yılında dinleyiciye sunulmuştur.Gakupo, çok popüler olmasa da gerçekten ilginç bir vocaloid.Uzun mor saçları ve -tam çıkaramadım ama- gri renk gözleri vardır.Gakupo tasarlanırkan Japon kültüründen ilham alınarak yapılmıştır.Bir tür samuraya benzemektedir.Üzerinde japon zırhı parçalarından oluşan bir kıyafet elinde de bir tane katana bulundurur.Ayrıca üzerindeki renkler de diğer vocaloidlerden farklı ve değişik olması içinmiş.
Gakupo


Megurine Luka:Ve geldik son vocaloidimize: Megurine Luka. Pembe saçları ,mavi gözleri ve mavi kulaklığıyla hoş bir görüntü yakalamış olan bu vocaloidimiz 30 ocak 2009 yılında ekranlarda boy göstermeye başlamıştır.Megurine Luka'nın anlamı japoncada "şarkıları dünyaya koku gibi yayılacak" demekmiş.Benim favorim Luka.Vocaloidleri ilk dinlemeye başladığımda pek sarmamıştı beni açıkcası.Ama sonra dinledikçe hoşuma gitmeye başladı.İsterseniz bir deneyin derim ben :))


Okuduğunuz için teşekkürler.İyi günler :)

1 Haziran 2015 Pazartesi

Acemi bir yazar...

Merhaba arkadaşlar,ben Luna.Blog açma fikri aslında benim için sürpriz olmadı.Yani bir süredir düşünüyordum.Zihnimdeki yapılacaklar listesinde hep vardı bir blog açmak.İçimde bi heves oluştu,bende hayır demedim.Vee açtım bloğumu.İnşallah beğenirsiniz.Çook heyecanlıyım.Acemi bir blog yazarı oldum.Kendimi de geliştirmeyi istiyorum bu yönde.Elimden geldiğince yazmaya çalışacağım.Her konuda yazmayı istiyorum.Anime izlemeyi çook seviyorum.Kitap okumak ve film izlemek de ilgi alanıma girer :))Bundan sonra Luna'nın Dünyası'nda buluşmak dileğiyle.Hoşçakalın

Blogger templates

Bobblehead Bunny