Pages

29 Kasım 2015 Pazar

Love Live! İdol School Project

Tür:Müzik/Slice of life/Okul  
 Bölüm sayısı:13+5 Special/Özel bölüm, 2 sezon
Yapım yılı:2015
Puanı:6.8/10 üzerinden (354 kişinin oyu sonucunda)





Kousaka Honoka,Otonokizaka lisesinin 2. sınıf öğrencisidir.Sonoda Umi ve Minami Kotori adlı 2 arkadaşıyla ortaokuldan beri en yakın arkadaşlardır.Bir gün okulun ilan panosunda Otonokizaka lisesinin talep oranının düşmesi nedeniyle gelecek sene yeni öğrenci alınmayacağını ve okuldaki tüm öğrenciler mezun olduktan sonra da okulun kapatılacağını öğrenirler.Bunun üzerine çok üzülürler ve okulun kapatılmasını engellemeye yönelik yollar düşünürler.Ama hiçbir çözüm yolu bulamazlar.Kousaka Honoka ertesi sabah okuluna giderken Utx adlı okulun önünden geçer.Bölgenin en popüler okulu haline gelen Utx lisesi bütün öğrencilerin gitmeyi hayal ettiği bir okuldur.Son yıllarda gittikçe popülerleşen "Okul İdolleri" bu okulun da en çok dikkat çeken özelliklerindendir.Kousaka Honoka'nın aklına bir fikir gelir.Okula talebi arttırmak için arkadaşlarıyla beraber okul idolü olmaya karar verir.Ancak bu düşündüğü kadar kolay değildir.Başarıya gitmek için çok sıkı çalışmalı ve elinden gelenin en iyisini yapmalılardır.


3 gün içerisinde 2 sezonunu da bitirip üstüne final bölümüne yaklaştıkça salya sümük ağlamaya başladığım,gerçekten çok ama çok çok çok çok çoooookk sevdiğim bir anime oldu Love Live! İdol School Project.Gerek müzikleri olsun gerek çizimleri olsun gerek karakterleri olsun her şeyiyle kusursuz bir animeydi.Her karakterde bir parça kendimi gördüğüm,ilk bulduğum zaman "Aman Allah'ım,ne kadar çok kız var,lütfen yuri olmasın!" diyerek endişeyle başladığım ama sonradan kendimi senaryonun içinde bulduğum,şiddetle tavsiye ettiğim bir animedir kendisi.Animenin her bir müziğini arka arkaya en az 20 kere dinlemişimdir.Umarım sizde benim kadar beğenirsiniz.Bana kalsa animeye 10 üzerinden 9.5 verirdim.0,5 kısmını karakterlerin hiçbir zaman mikrofon kullanmaması yüzünden kırıyorum.Canlı yayındayken,konserdeyken,kalabalıkta şarkı söylerken...Asla ama asla kulaklıklı mikrofon bile kullandıklarını görmedim.Yine de sesleri aşırı gür ve sesli çıkıyor.Sanırım tek mantık hatası bu.




Kousaka Honoka: O kadar kız arasında ana karakter diye bir terim geçiremem ama her şeyi başlatan ve okul idolü fikrini okula taşıyan kızımızdır.Lise 2 öğrencisidir.Hırslıdır,azimlidir,boğazına düşkündür,eğlencelidir.Karakteristik olarak bana en çok benzeyen karakterdir.




Sonoda Umi: Grubun olgun kızıdır diyebiliriz.Sorumluluk sahibi, ciddi, dikkatli, utangaç bir nevi kızların annesi gibidir.Başlarda okul idolü fikrini kabul edemez ve çok utangaç olduğu için kalabalık karşısında şarkı söylemeye utanır.Fakat alıştıkça dans kareografisinde yardım eder ve şarkı sözlerini yazmaya başlar.Aynı zamanda da okçuluk alanında başarı sahibidir.




Minami Kotori:Okul müdürünün kızı,hanımefendi  ,ağırbaşlı, arkadaşlarına destek veren, iyi kalpli,saf kızımızdır.Grubun sahne kıyafetlerini o tasarlar.Moda okuluna gitmek en büyük hayallerindendir.Şarkı söylerken sesi helyum gazı çekmiş gibi çıkmaktadır.Honoka ve Umi ile aynı sınıftadır. 



    Koizumi Hanayo:Lise 1. sınıf öğrencisidir.Başlarda aşırı utangaçtır.Öyle böyle değil.Daha sonraları açılır biraz.Her bölüm "Birisi yardım etsin" yada "Yardım edin!" diye bağırmaktan çekinmez.Boğazına düşkündür,arkadaşlarını çok seviyordur.Sesi de çok güzeldir.Başlarda gözlüklüdür ama daha sonradan çıkarır.



Hoshizora Rin:Hanayo ile gruba katılmadan önceden beri arkadaşlardır.Hep arkadaşlarını destekler.Sürekli gülümser ve mutlu gözükür ama kendini beğenmez.Kendini erkeğe benzetir ve kendini kötü hisseder.Elbise veya eteği kendine yakıştıramaz.Çocukluğundan beri erkek çocukları tarafından erkeğe benzediği iddia edilip alay edilir.Her cümlesinden sonra nyaaa demeyi alışkanlık hale getirmiş, kediye benzeyen,gene bana beni hatırlatan karakterlerden biridir.



Nishikino Maki:Grubun en ciddi kızıdır.Hanayo ve Rin ile sınıf arkadaşıdır.Başlarda hiç arkadaşı yoktur.Piyano çalmakta çok iyidir.Şarkı bestelerini o yapar.Başlarda gruba alışmakta zorlanır ama daha sonra grubun diğer üyelerine çok alışır ve hepsiyle çok samimi olurlar.Ailesinin bir hastanesi vardır ve tıp okumayı istemektedir.Sesine ve suratına bayıldığım kızdır.



Yazawa Nico:3. sınıf öğrencisidir.Okulun "eski" idolüdür.Ama başarılı olamamıştır.Başlarda bu gruptan nefret etmektedir ve grubu dağıtmaları için elinden geleni yapmaya çalışır,kibirlidir,kendini beğenmiştir ve aşırı sevimlidir :3



Ayase Eli:Okulun öğrenci kurulu başkanıdır.Okulun kapanmasını istemiyordur.Çünkü babaannesi de bu okuldan mezun olmuştur.Kendinin de bu okulda anıları vardır.Başlarda okul idolleri grubuna karşıdır.Ve sorumluluk sahibidir.Aslında çok iyi bir insan ve eğlenceli birisidir fakat zamanla ciddi bir kişiliğe bürünmüştür.Japonya'nın en iyi idol grubu olan A-Rise'ı bile acemi bulmaktadır. 3.sınıf öğrencisidir.Rus-Japon melezidir.



Toujou Nozomi: Başlarda gereksiz bir karakter gibi görünse de aslında olayların gidişatını en çok etkileyen kişi Nozomi'dir.Bir büyücü gibi kartlarıyla kehanetler söyler.Grubun ablası gibidir.Eli ve Nico gibi 3. sınıf öğrencisidir.Grupta kızların en çok korktuğu kişidir.Çünkü sürekli kızların göğüslerini sıkar.Ama bir o kadar da sempatiktir.Okulun öğrenci kurulu başkan yardımcısıdır.


A-Rise:Japonya'nın en ünlü idol grubudur.

Animeden bir şarkı



Bu kadar tatlı gifi gördükten ve 3 saat içerisinde yazdığım bu postu okuduktan sonra daha ne duruyorsunuz.Hemen başlayın! Bu arada 3. sezonla ilgili bir bilgi edinirseniz de bana haber vermeyi unutmayın.Kendinizi iyi bakın.Sayanora...


4 yorum:

Blogger templates

Bobblehead Bunny