Pages

2 Haziran 2015 Salı

Vocaloid nedir

Merhaba,bugün size Vocaloid nedir?Hatsune miku kimdir?İnsanlar bilgisayar yapımı bu 3 boyutlu karakterlerin neden bu kadar hayranı? Bundan bahsedeceğim.Öncelikle;

Vocaloid:Yamaha'nın piyasaya çıkardığı sanal şarkıcı yazılımının adı vocaloid'dir.Bestelenen melodiler ve şarkı sözlerini sen programa kaydediyorsun ,bu program seslendiriyor.Bu sesler için de bir vücut tasarlanıyor ve bunların başında Hatsune Miku geliyor.



Hatsune Miku:Vocaloidler arasında en ünlü ve popüler olan vocaloid Hatsune Miku.31 Ağustos 2007 tarihinde yaratılmıştır - sanal olarak- Kendisi vocaloidler arasında pırasa olarak bilinir.Evet yanlış duymadınız."Pırasa" Hatta Hatsune Miku ve pırasa o kadar özleşmiştir ki onun için ışıklı pırasalar tasarlanmıştır.Konserlerinde fanları tarafından bu pırasalar sallanarak objektif görüntüler oluşturulur.Hatsune Miku ilk konserine hologram olarak çıkmıştır.

Hatsune Miku



Rin ve Len Kagamine:İkiz olan bu vocaloidler Hatsune Miku kadar olmasada oldukça popülerdirler.27 Aralık 2007 tarihinde tasarlanmışlardır.Rin kız Len ise erkektir.Rin'in en çok sevdiği şeylerden biri portakaldır.Birçok fanart resminde Rin portakallarla birlikte çizilmiştir.Len ise muzu çok sever.Kagamine Len ve Hatsune Miku herkes tarafından shipleniyor.

Rin ve Len Kagamine


SeeU: Kore fanlarını sevindirecek bir vocaloid.Koreli bir vocaloid ve korece söylüyor.Fazla popüler olmasada kore fanları tarafından çok seviliyor.2011 yılında tasarlanmış bir vocaloid.Kedi kulakları da kendisine ayrı bir hava katıyor.

SeeU


Meiko:Bu vocaloid 11 Nisan 2008 yılında piyasaya çıkmıştır.Vocaloidler arasındaki en havalı vocaloid olarak görünür.Kahverengi saçları ve kahverengi gözleriyle sıradan bir insana benzeyen özellikler barındırıyor.

Meiko:


Kaito:Japon kızların gözdesi,erkek bir vocaloid olan Kaito 2008 yılında piyasaya sürülmüştür.Mavi saçları,mavi gözleri ve sonu görünmeyen atkısıyla ünlüdür.Gayet tatlı bir vocaloid.En fazla kız vocaloid olduğu için gerçekten aralarında dikkat çekiyor.

Kaito:


Gakupo:Yine erkek bir vocaloid'dir. Temmuz 2008 yılında dinleyiciye sunulmuştur.Gakupo, çok popüler olmasa da gerçekten ilginç bir vocaloid.Uzun mor saçları ve -tam çıkaramadım ama- gri renk gözleri vardır.Gakupo tasarlanırkan Japon kültüründen ilham alınarak yapılmıştır.Bir tür samuraya benzemektedir.Üzerinde japon zırhı parçalarından oluşan bir kıyafet elinde de bir tane katana bulundurur.Ayrıca üzerindeki renkler de diğer vocaloidlerden farklı ve değişik olması içinmiş.
Gakupo


Megurine Luka:Ve geldik son vocaloidimize: Megurine Luka. Pembe saçları ,mavi gözleri ve mavi kulaklığıyla hoş bir görüntü yakalamış olan bu vocaloidimiz 30 ocak 2009 yılında ekranlarda boy göstermeye başlamıştır.Megurine Luka'nın anlamı japoncada "şarkıları dünyaya koku gibi yayılacak" demekmiş.Benim favorim Luka.Vocaloidleri ilk dinlemeye başladığımda pek sarmamıştı beni açıkcası.Ama sonra dinledikçe hoşuma gitmeye başladı.İsterseniz bir deneyin derim ben :))


Okuduğunuz için teşekkürler.İyi günler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger templates

Bobblehead Bunny