Pages

9 Şubat 2016 Salı

Japon Kafeleri #1 Maid Cafe



 Merhaba millet,bugün size Japonya'nın göz bebeği Maid Cafeleri tanıtacağım.Maid cafeler garson kızların hizmetçi kostümü giyip müşterilerine özel garsonluk yaptığı kafelere denir.İçeri girdiğiniz andan itibaren size "efendim" diye hitabeden şirin kızlarımız,siz kafeden ayrılanana kadar size eşlik eder.

Maid cafeler çoğu kişi tarafından yanlış anlaşılsa da aslında bu kafelerin amacı kendinizi özel hissetmeniz ve Japonya'da büyük bir sorun olan asosyellik sorununun giderilmesine yardımcı olmakmış.Bu kafelerde garsonunuzla yapabileceğiniz şeyler en fazla birlikte fotoğraf çekilmek yada garsonunuzun yemeğinizi süslemesi olabilir.Türkiye'de bu kafelerden olsaydı ne olaylar çıkardı artık bilinmez ama Japonya'da hem turistlerin hemde yerli halkın gözde mekanlarından.
Maid hanımların görevleri her ne kadar basit gibi görünse de aslında yaptıkları işler bir hayli fazla.Yemek yapmak,yemeği süslemek,dışarıdan müşteri çekmek,iyi dans etmek/şarkı söylemek vs.
Sürekli gülümseyip,2 dakika oturmadan tüm gün ayakta duran kızlarımıza Allah kolaylık versin.
Gelelim yemeklere.Genellikle sipariş edilen tatlıları kocaman tabaklara koyup karamelle tabağa çizilen figürler insanın iştahını açıyor.Yanında verilen içecekler de anlatılmaz içilir.Artık ben susayım resimler konuşsun.




Maid cafeyi maid cafe yapan her ne kadar maidleri de olsa (? what) yemekleri benim gözümde daha ön planda.Sadece bu yemekleri için bile bir galeri oluşturulur.

Kızlar üzülmeyin sizleri de unutmadık.Hizmetçi kafelerinin yanı sıra bayan müşteriler için de kahya kafeleri bulunmakta.

Bugünlük benden bu kadar.Kendinize iyi bakın.



2 yorum:

  1. tatlıları canım çekti valla,

    YanıtlaSil
  2. valla bu yazıdan yola çıkarak blogunu çok sevdim yer işaretlerine ekledim daha da girerim artıkın. kahya istemem ya maid bir kankam olur geçinip gideriz. XP

    YanıtlaSil

Blogger templates

Bobblehead Bunny